De omgeving van

De Site Des Deux-Caps

Escalles en de Cap Blanc Nez maken deel uit van de “Grand site des deux Caps” (de Cap Blanc Nez en de Cap Gris Nez), een gebied langs de kustlijn dat zich uitstrekt van Sangatte tot Wimmereux.
Deze site heeft zonder twijfel alles om tot de “Grands sites de France” te behoren.
De verscheidenheid van het landschap, de sfeer en het natuurlijk, historisch, maritiem en architecturaal erfgoed nodigen u uit om op ontdekking te gaan.

Ontdek enkele van de vele mogelijkheden tot wandelen en fietsen in de streek, met of zonder gids.

Activiteiten
blankenesse vakantiewoning escalles

Wandelen

Wandelen door de Site Des Deux-Caps is puur genieten. Het heuvelachtige landschap, de zachte kleuren, de magnifieke kustlijn, de altijd aanwezige wind en de frisse zeelucht zorgen voor volledige ontspanning. Het gebied beschikt over een groot netwerk aan gemarkeerde wandelpaden. Keuzes genoeg uit wandelingen van een paar uur tot dagwandelingen. Meer vindt u op volgende sites:

Les sentiers de randonnées pédestres

Sentiers Pédestres – Terre des 2 Caps Tourisme

blankenesse verblijf escalles

Fietsen & mountainbike

Fietsen door een glooiend landschap met regelmatig uitzicht op zee? Spring dan op de pedalen voor een fantastische fietstocht langs de Franse Opaalkust. Volg de bewegwijzerde routes of stippel zelf je fietstocht uit.

Les randonnées cyclotouristiques

Sentiers VTT

Randonnée VTT

blankenesse verblijf escalles

Uitwaaien aan het strand

De Baai van Wissant is een paradijs voor (kite)surfers en de brede stranden van Wissant lenen zich uitstekend voor blokarten (Char à Voile). Behalve strandzeilen en kite-surfen kan je er ook volop zeilen, zeekajakken, vliegeren, stand-up peddelen en surfen. Voor beginners zijn er in de omgeving genoeg mogelijkheden om een surfplank te huren en lessen te nemen. Voor het beste uitzicht en de hardste wind beklim je de kliffen. 

Char à voile club

blankenesse verhuur woning

De Standaard
Vluchten naar de Opaalkust

Lees artikel
blankenesse verblijven escalles opaalkust
Charmant vakantiehuis voor 8 personen in het hart van de Opaalkust.
De ideale locatie om met vrienden of familie te genieten van een weekendje of weekje weg in de regio Nord-Pas-de-Calais.
Sitemap
Contact
Adres
Rue de l'église 2
62179 Escalles, France
Privacy

© 2023 • Blankenesse • Vakantiehuis Escalles

Designed with passion by grafiweb ronse Grafiweb